Xboxblog.nl

Zoeken


Nieuwe generatie Xbox: Xbox 360

Gepost op Friday, 13 May 2005 om 22:50 door vink in Nieuws | No Comments »

Xbox 360 logoMicrosoft heeft voor het eerst de nieuwe Xbox aan het publiek getoond. De spelconsole beleefde zijn première op muziekzender MTV, die een speciaal programma rondom de spelconsole had gemaakt: ‘MTV Presents: The Next-Generation Xbox Revealed’. De uitzending was vanavond ook in Nederland te zien.

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de nieuwe Xbox tot pittige prestaties in staat zijn. Hardware bestaat uit een op maat gemaakte IBM PowerPC three-core chip met kloksnelheid van 3,2 GHz en 512 MB ram-geheugen. En het belangrijkste is: wifi-ondersteuning via de standaarden 802.11a, b en g!

Verder wordt de console geleverd met een 12x dual-layer dvd-rom drive, drie usb-poorten, twee geheugen-slots en ondersteuning voor vier draadloze gamecontrollers. Uiteraard is het mogelijk om muziek of films over te brengen vanaf draagbare apparaten of gewone pc’s naar de harde schijf van 20 GB. Uhm, waarom wilde je ook alweer een Media Center?

Ook qua layout heeft onzen Bill zijn best gedaan. De nieuwe Xbox heeft een veel strakkere vormgeving dan het vorige model en lijkt minder lomp. In de “Our Colony“-promotievideo (via engadget.com) wordt verteld dat de case aangepast kan worden (nice! swapable mods, ze hebben dus goed opgelet), de controller is verbeterd en vooral de User Interface (UI) ziet er erg goed uit! Andere voorbeelden zijn Dolby Sound, MP3 en trailer downloads, Xbox Live Silver (geen abo nodig) en Xbox Live Gold.

Met de presentatie op MTV lijkt Microsoft rivaal Sony te vlug af te zijn, Sony komt naar verwachting (pas) op 16 mei met details van de PlayStation 3. Dit blijft echter wel een grote uitdaging. De PS3 belooft nog indrukwekkender specificaties mee te krijgen, alsmede ondersteuning voor blu-ray-schijfjes.

Het laatste goede nieuws: de Xbox 360 zal aan het eind van dit jaar beschikbaar zijn (bron oa: webwereld.nl).





Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Advertentie


 

RSS RSS Webfeed

Tips, ideeën, suggesties?
tips@xboxblog.nl

Gerelateerde artikelen:




 (C) 2005-2024 Xboxblog.nl