Xboxblog.nl

Zoeken


Pro Evolution Soccer 6 review

Gepost op Monday, 18 December 2006 om 11:07 door jeroen in Review | No Comments »


Het prachtpraaltje van Konami is terug! Pro Evolution Soccer 6 zal de harten veroveren van degene die nog niet met deze game in contact zijn geweest. Eenmaal gespeeld kun je niet meer terug, sterker, je wilt niet meer terug!

24 oktober, de datum waarop PES6 in Nederland zijn opwacht maakte. Hoewel het al een poosje teruggaat in mijn verleden, kan ik mij deze dag nog herrineren als die van gisteren. Vroeg de wekker gezet, want ik moest en ik zou geen dag langer meer gaan wachten!
Alles verliep volgens plan, de game rolde binnen no-time over de toonbank, gevolgd door een blijde glimlach van mijn kant. Thuisgekomen ben ik gelijk begonnen met gamen..

De game zelf, het voelde weer als vanouds. Het verbeterde PES 5 was goed, maar toch miste ik hier een belangrijk element: de snelheid van de game. Waar het in het voorgaande deel toch een stukje vlotter ging, moest ik hier genoegen nemen met het trage spel. Ik heb mezelf maanden afgevraagd waarom? En nee, ik was niet de enigste. Om mij heen hoorde ik zelfs berichten dat sommige die-hard’s weer terug zijn gestapt naar good old PES4. Goed, genoeg gepraat over het verleden, op naar de test!

Gameplay
Zoals ik al eerder vertelde voelde de game weer als vanouds. De snelheid zoals wij deze van de serie kennen was weer terug.(!!) Wat mij gelijk opviel is dat de game er grafisch nauwelijks op vooruit is gegaan. Dit was natuurlijk wel te verwachten aangezien de game is geoptimaliseerd voor de PS2. Wat ik echt een verbetering vind, en het is maar een klein punt, is dat de spelers de bal veel realistischer rondspelen. Bij het geven van een voorzet maakt de speler niet meer een houterige indruk, maar zal hij de bal a-la-salsa voorgeven. Ook zal je meer kans hebben om een kopduel te winnen, en hier uit weten te scoren. Deze feature heeft Konami dus in moeilijkheidsgraad verlaagd.

Geluid
Dit valt tegen, er is nauwelijks enige verbetering te horen in vergelijking met de voorganger. Zelfs het commentaar lijkt zich niet verbeterd te hebben en vaak hoor je dus dezelfde sounds zoals we die uit PES5 kennen. Hier had Konami naar mijn weten toch wat meer tijd in moeten steken.

Controls
Aangezien PES6 voor de PS2 is geoptimaliseert zijn de controls wat lastig in te stellen. Hier zul je dan ook de tijd voor moeten nemen om deze naar eigen wens zo goed mogelijk in te stellen. Hieruit blijkt dat de Xbox360 versie eigenlijk niets meer is dan een opgepoetste PS2-port.

PS2-port?
Ja, en er zijn zelfs een paar punten waarin de Xbox360 versie tekort schiet. Zo is het niet mogelijk om die prachtige pegel van meter afstand, die overigens vol in de kruising vliegt, op te kunnen slaan. In de handleiding staat dat het wel mogelijk moet zijn om een herhaling op te kunnen slaan, na enig speurwerk komen wij erachter dat de simpele reden die Konami hiervoor heeft gegeven tijdgebrek heet. Zonde! Een ander punt is de player/team editor, deze vinden wij een stuk minder uitgebreid terug als dat dit op de PS2 het geval is. Nu zal dit de meesten niet veel uit kunnen maken, voor de echte PES-fans zal dit als een doorn in het oog zijn.

Pro Evolution Soccer 6 is gewoon een goede game, ondanks een paar minpunten zal deze game goed zijn voor vele uren spelplezier. Tenslotte gaat het er gewoon om dat je op het puntje van je stoel zit en proberen om die winnende treffer de maken en uit je dak te vliegen! Een gevoel dat we alleen bij de PES serie terug vinden.. wat rest zijn de licenties

Pro Evolution Soccer 6 commercial





Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Advertentie


 

RSS RSS Webfeed

Tips, ideeën, suggesties?
tips@xboxblog.nl

Gerelateerde artikelen:

Pro Evolution Soccer 6 demo



 (C) 2005-2024 Xboxblog.nl