Xboxblog.nl

Zoeken


De Gamer vertelt : Red Dead Redemption

Gepost op Sunday, 23 May 2010 om 21:22 door Emiel in Nieuws, Review | 1 Comment »

red dead redemption

Regelmatig vragen we een die-hard gamer de nieuwste of soms zelfs één van de oudere spellen te testen. Elke week verteldt hij zijn ervaringen op XboxBlog.

Het verhaal van John Marston, een ex-bandiet die door de regering wordt gedwongen om jacht te maken op mensen uit zijn verleden, tenminste, als hij ooit zijn vrouw en zoon weer wilt zien. Deze zoektocht loopt niet van een leien dakje want de bende waarmee hij jarenlang het land onveilig maakte, ging uit elkaar en de leden verstopten zich in alle uithoeken van het Wilde Westen. John is genoodzaakt om zijn oude mede bendeleden te achtervolgen en te pakken.

Grafisch is het spel heel erg mooi de prairie is heel goed gemaakt je hebt echt het gevoel dat je in het wilde westen bent. Met name de zonsondergangen zijn spectaculair als je ‘s avonds laat door de vlaktes rijdt op je paard. Zeker een van de beste spellen in zijn genre op grafisch gebied.

Wat heel leuk is aan RDR is dat je naast de normale singleplayer modus a la GTA waar je vrij rond kan lopen en doen wat je wilt, je nu ook eindelijk online vrij rond kan lopen met je vrienden in dezelfde prairie om vervolgens af te spreken. Ook kan je bendes vormen met anderen en zo de buurt onveilig maken. Dit maakt dat dit spel veel meer speeluren heeft nadat je de singleplayer uit hebt gespeeld.

Red Dead Redemption

Zelf vind ik het erg leuk dat je ook een wild paard kan vangen en temmen, zodat je niet alleen een mooier paard krijgt, maar soms ook een sneller paard. Dit kan behoorlijk schelen bij missies waar je achtervolgingen moet doen. Dit soort kleine details maken het echt een gaaf spel is. Ze hebben alle facetten van het cowboy bestaan erg goed erin gestopt en soms voel je je echt een klein beetje een cowboy.

Het is het best te vergelijken met GTA. Het is natuurlijk van dezelfde makers en vooral het vrij rondlopen doet denken aan GTA. Het mikken bij het schieten lijkt erg sterk op dat van GTA 4 en ook zie je dat het lopen overeenkomsten vertoont. Verder kan je zelf kiezen welke missies je wanneer doet, en ook al maakt het niet zoveel uit, het geeft minder het gevoel dat je precies doet wat de makers willen dat je doet. Dit doet ook denken aan GTA, gewoon zelf doen wat je wilt.

Er zitten nog wel wat glitches en bugs in het spel, maar ik weet zeker dat Rockstar snel met patches en updates komt (sommige dingen zijn al zeer snel opgelost) al is het wel jammer dat bij een spel waarvan de geruchten gaan dat het 80 tot 100 miljoen heeft gekost (1 van de duurste ooit), dat er bij het test team niet wat meer foutjes uit zijn gehaald.

Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die plezier heeft gehad bij het spelen van GTA of mafia of andere sandbox games. Je moet wel een beetje interesse hebben in cowboys, want het is wel een stuk leuker als je je een beetje inleeft. De cutscenes zijn goed gedaan en je personage heeft echt een karakter en een sterke mening maar dit zijn we gewend van Rockstar. Dit is altijd goed geregeld. Als je geen hekel hebt aan cowboys dan zou ik dit zeker proberen want als je het nog niet was, maakt dit je wel enthousiast voor het wilde westen.

D.R.





1 Reactie op “De Gamer vertelt : Red Dead Redemption”

  • frenk schrijft,

    elke dag

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Advertentie


     

    RSS RSS Webfeed

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@xboxblog.nl



     (C) 2005-2024 Xboxblog.nl